Kérdése van? Hívjon minket! +36706504952

Szauna kellékek és kiegészítők

A szauna és a szaunázás szokása a közelmúltban hazánkban is egyre nagyobb mértékben terjed a lakosság körében az egészséges életmódra való törekvés és a kikapcsolódás jegyében.

A szaunában meleg, ám relatíve száraz levegő van. Az ajánlott hőmérséklet 80-100 °C a szauna mennyezeténél és 30 °C a padló szintjén. A levegő relatív páratartalma egy tipikus szaunában 10-30 százalék közötti.

A szaunázás eredete az északi népek kultúráival egyetemben alakult ki és fejlődött tovább: írásos történelmi emlékeink szerint az első szauna helyiségek a vikingek korában létesültek, ám a következő ezer év során sem koptak ki a divatból.

A szaunázás manapság leginkább egészségügyi tevékenység amellett, hogy magányos vagy társas kikapcsolódáshoz is kiváló. A szauna izzasztó hatásával természetes úton szabadít meg a méreganyagoktól, serkenti és javítja a vérkeringést, edzi a keringési rendszert, erősíti a szívet és regenerálja az ereket, illetve erősíti az immunrendszert is, ezzel ellenállóbbá téve minket a különféle megbetegedésekkel szemben. A szaunázás jót tesz a bőrnek, feszesít és elősegíti a pólusok természetes tisztulását, javítja a bőr vérellátását, segít az izomláz leküzdésében (különösen jó sportolók számára), és segít ellazulni az álmatlansággal küzdő embereknek is.